mandag 28. april 2014

LEIRBÅLSKAPPE

For en stund siden fikk jeg forespørsel om jeg kunne sy leirbålskappe til en speidergutt. Jeg hadde aldri hørt om dette før, men fikk forklart hva det er, og jeg googlet litt... Fant fort ut at dette kunne jeg prøve meg på. Kjøpte mønster og stoff hos stoff og stil;) Arbeidet skrider frem og det kommet enda et ønske fra denne speideren: Kunne jeg sy på Brumunddal Speiderklubb og speiderlogo på ryggen? Og med ny broderimaskin som enda ikke var testet ut, satte jeg igang:) Inn på pc`n og prøvde meg på programmet jeg har kjøpt til broderimaskinen... Og etter å ha "lekt" meg litt med dette var det å få overført broderiet til en USB minnepenn, også skulle det iverksettes på stoffet;) Jeg tok ingen sjanser på mitt første broderi så det ble en prøvelapp først;) Den ble bra og da var det bare å få det på kappen;) Jeg foreslo å brodere på navnet til gutten på fremsiden, så det ble også gjort;) Håper det blir en fornøyd speider som henter kappen i slutten av uka;)

onsdag 9. april 2014

OPPBEVARINGSKURV

Har prøvd kurven etter mønstert "til sydamer" av AnnAKa. Fant bare to stoffer jeg syntes passer sammen og litt vatt, og skjærte etter "hodemål". Disse to lagde jeg på lapperingen iløpet av 3-4 timer inkl. kaffepause:) Har sydd i knapper for å holde flippene nede;) Kanskje disse kan fungere som fruktfat da jeg har epler i motivet på utsiden;) Har ikke satt i snor slik det er på originalen da jeg vil bruke dem med stor åpning hele tiden:) Disse kommer til å stå fremme med noe oppi;)

tirsdag 8. april 2014

LITEN BRIKKE TIL LØPER

For en liten stund siden sydde jeg løperen anemoner som dere ser på det nederste bildet. Denne er sydd på bestilling med ønske om ei brikke til som skal være til ett mindre bord. Men før jeg sydde brikken måtte jeg vite om løperen falt i smak og at vedkommede ville ha den. Det skal da sies at jeg fikk bare fargeønsker og ikke noe mer....... Løperen falt i smak og dermed ble det brikke til:) Denne var enkel og grei å sy, med litt frihåndsquilt på det lyse stoffet i midten;)

mandag 7. april 2014

TREKK TIL VINKARTONGEN

Ei syvenninne har sydd flere slik etter at hun utarbeidet seg et mønster. Og da var det flere av oss som også ville prøve oss på denne. Det var ikke vanskelig og ikke store jobben da en bruker ett motivstoff til trekket, men her finnes det mange muligheter for å sette litt ekstra preg på vintrekket;) Jeg lagde denne mest som en test for å se hvordan det gjøres, og har funnet ut et par ting jeg vil gjøre annerledes neste gang. Og disse blir det flere av, det er helt sikkert;) Kanskje jeg rekker en til påske som kan bli med på hytta;) 
Det er satt inn glidelås på ene siden hvor "tappekranen" skal være;)