mandag 24. oktober 2011

KURS MED SUSAN DAHLBERG

Da er jeg vel hjemme etter kurshelg på Skeikampen, og dette var kjempemorsomt. Jeg har lært å sy med "Japanske Chiffoner" og det var utrolig spennende. Og denne helga har jeg kun brukt stoppefoten på symaskinen. All søm er frihåndsquiltet.Det første bilde er bjørkestammer hvor vi lærte å legge de "brune" flekkene på stammen, samt hvordan vi gir en skyggeeffekt på trestammen. Da disse bjørkene ikke har blader og det er høst, så har jeg valgt å kalle det for "EN KLAR HØSTDAG". Dette bilde ble jeg ferdig med første kursdag. Etter at kursleder Susan hadde sett litt på mitt ferdige bildet kom det bare en kommentar:"Det var spenstigt"
Andre kursdag var det bare å velge ett nytt motiv blant stoffpakkene som Susan hadde med, og valget falt, for min del, på "EN BLOMSTERENG". Syntes det bildet bare var helt fantastisk, også er det lurt å velge slik at en lærer mest mulig teknikker, da det her skal bygges opp på en litt annerledes måte. Jeg ble også ferdig med dette bilde før
kurset var over, men det gjenstår å sette på ramme. Under kurset ble vi anbefalt å bruke ett stort speil som vi kunne se arbeidet vårt i underveis som vi jobbet med det, og det hadde en utrolig effekt hvor vi så bedre hvor skulle legge skygger o.l.
Jeg anbefaler dere å ta en kikk på hjemmesiden til Susan Dahlberg.

fredag 21. oktober 2011

KURS

Da er kofferten og Tuttobagen med symaskina pakket, og jeg er klar for kurshelg. Vi er 10 damer fra Brumunddal som tar turen til Skeikampen hvor vi skal fordele oss på 3 ulike kurs. Dette er en kurshelg i regi av Gausdal Quiltelag. 7 stk skal være med på veskekurs med AnnAKa, 1 stk skal på "Flowers and Foliage" med  Alison Holt, og 2 stk av oss skal lære å sy tekstilbilder med Susan Dahlberg. Dette skal bli spennende og urfordrerende:) Det skal også sies at det pakket ned en flaske vin også...... God helg:)

søndag 9. oktober 2011

KLEMMEPUNG OG MOBIL-LOMME

Da er kofferten pakket, og jeg har sydd meg klemmepung og ny mobil-lomme til jeg skal på tur. Høstferien skal tilbringes med min yngste datter, min søster, og hennes eldste datter i London. Det vil si at vi skal reise tidlig i morgen og hjem sent torsdag, så vi kommer til å få 4 hele dager der. Og vi er 4 stk som gleder oss til å bo på 4-mannsrom i London. Det ville ikke overraske meg om det blir "mannekeng-oppvisning" på rommet etter noen timers shopping heller..........

SMINKEPUNG

Jeg fant ut at jeg skulle sy meg en liten sminkepung av restene etter toalettmappen jeg sydde for en liten stund siden. Denne er enkel og rask å sy. Lurt å ha en liten en til sminke i toalettmappen tenkte jeg. Men den er ikke større enn at den kan ligge i håndvesken også om en ønsker det;)

lørdag 8. oktober 2011

NY VESKE

I VINTER KJØPTE JEG MEG STOFFPAKKE TIL MØNSTERET AV DENNE VESKA SOM BENTE TUFTE HAR DESIGNET. PÅ ORIGINALEN ER DET FLETTEDE HANKER, MENS JEG ER NOK MERE FOR DENNE TYPEN SOM JEG HAR SYDD. DET VAR MED TODELT GLIDELÅS I PAKKEN, NOE JEG HELLER IKKE ER NOE GLAD I, SÅ DERFOR HAR JEG "STENGT" DETTE VED Å SY ENDEN FAST I DEN ENE ENDEN. ELLERS VAR DETTE EN VELDIG GREI VESKE Å SY MED INNVENDIGE  LOMMER.

tirsdag 4. oktober 2011

VESKE "URBAN"

Endelig ferdig:) Jeg kjøpte stoff til denne veska da første utgave av MyQuilt kom, hvor mønsteret stod. Men det har blitt liggende, og jeg har sett på det, men andre prosjekt har tatt form før jeg tok motet til meg og begynte å skjære stoffet. Det er jo en gang slik at når jeg starter på noe nytt så MÅ jeg gjøre det ferdig før neste prosjekt, og da jeg hadde skjært stoffet var det ingen vei tilbake:)